Jelenlegi hely

Fürdőkalauz - Magyarország gyógyfürdői, strandfürdői és uszodái

  Abádszalók szabadvizü strand

  Abádszalók mint a Tisza-tó egyik legnagyobb és turisztikai szempontból legjelentősebb települése igazi turistaparadicsom. A tó és a természet közelsége adja meg az idelátogatóknak a pihenés és a gondtalan kikapcsolódás örömét.

  Agárd Termál és Gyógyfürdő

  Fejér megye egyetlen, a tókörnyék első fedett termálfürdője 1984 óta mőködik Agárdon, ekkor találtak ugyanis a termálví­zre a Bika-völgyben, amelyről később bebizonyosodott a gyógyhatása. Az 1000 m mélyről érkező, 58 C-os gyógyhatású alkáli hidrokarbonátos, kloridos, szulfátos, kalcium és fluortartalmú termálví­z elsősorban a mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek, balestek utáni állapotok kezelésére alkalmazható. Az önkormányzat 2002-ben Széchenyi-terv pályázaton 560 millió Ft-os állami támogatást nyert a fürdő fejlesztésére.

  Bükfürdő

  Bük nagyközség Vas megye észak-nyugati részén fekszik az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál. Zöldövezetével, virágos, fás utcáival kellemes klí­májával hí­vogatja a látogatókat.
  bukfurdo.jpgBük nevét gyógyfürdõje tette világhí­rûvé. Szépen parkosí­tott 13 ha területen több nyitott és fedett medence,valamint egy 50 x 20 méteres úszómedence biztosí­t zavartalan fürdési lehetõséget a vendégeknek. Termálkútjai kitûnõ gyógyhatású alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvizetadnak, melynek jelentõs a fluorid -, jodid -, és vastartalma.

  Debrecen - Aquaticum

  Az egész évben nyitva tartó termálfürdő különböző hőfokú gyógyvízzel töltött medencéi, váltófürdője és gőzkamrái közkedveltek a vendégek körében. A termálfürdő és az élményfürdő között egy üvegfolyosón keresztül a közvetlen átjárás biztosított. A kupolás medencecsarnokban három különböző hőfokú gyógyvizes medence, úszómedence, váltófürdő és gőzkamrák találhatók. Emellett egy egész évben üzemelő, szabadtéri gyógyvizes medence teszi tökéletesebbé a debreceni gyógykúra áldásos hatását.

  Dombóvár - Gunaras Fürdő

  Dél-Dunántúl közepén Baranya, Somogy, Tolna megye találkozásában egy órai autóútra a Balatontól és két órára Budapesttõl, Dombóvár mellett tör fel 750 m mélységbõl az ásványi anyagokban gazdag alkáli hidrogén karbonátos gyógyforrás (55 oC), mely jelentõs fluorid-tartalommal rendelkezik.

  Győr Achilles Park

  Kisalföld központjában Győrtől 5 km-re a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában helyezkedik el az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu. A park 22 hektáros területén érintetlen erdők, nádasok ölelésében helyezkedik el a szabadidő bázisát jelentő négyhektáros tó. A tó nyáron közkedvelt strand a fiatalok és családok találkozóhelye, ahol a vendégek természetes környezetben a hűsítő vízpart mellett múlatják a forró nyári napokat. A vendégek kényelmét szolgálja a kajak és csónakkölcsönző.